Måste bara få säga......

Jag har världens bästa kille!


Han får mig aldrig att gråta, det är han som får mig glad om jag är ledsen, han är aldrig elak eller skriker på mig. Han ser bara mig, behöver bara mig och älskar mig för den jag är, ovasett hur jag ser ut vill han bara vara i min närhet. Han vill aldrig vara ifrån mig och blir alltid lika glad att se mig, han ger mig alls sin kärlek.

Men det bästa av allt, han ljuger aldrig och går aldrig bakom min rygg..

Scatman, my one and only ♥


Ny häst, igen.

Va och provred Carmelito i Onsdags uppe i Mantorp, skulle först tittat på en 3 åring med det är för ung då jag vill träna och tävla. Så provade Carmelito när vi ändå va där. Vilken fin häst! Inte så utbildad i dressyr men har placeringar i 1.30 i hoppning. Så är lika bra i båda grenarna. Vilket är jätte roligt då jag är lite hoppsugen då och då så är roligt att kunna variera lite.
Carmelito ger en rolig ridkänsla, lite små saker för sig men absolut inga dumma saker. Pressade honom rätt så hårt för att se om det fanns något konstigt i hans beetende, men nej. Han drog bak öronen en halv sekund sen åkte dom fram igen.
En riktigt smart häst, lär sig fort och 100 % arbetsvillig. Ska bli så roligt att få hem honom på Onsdag om han går igenom oh så. Så då har jag 2 undebara killar!
Scatman och Carmelito är faktiskt läskigt lika varandra. Samma färg, samma teckning och humöret är desamma.
ÅHH LÄNGTAR!!!!!


Scatman ska leka hopphäst nu på söndag. Ja, han sa hoppa lite gymnastikhoppning för AC i Gustavsberg. Det tycker han är roligt! Gäller att hålla i sig, det är som att extra turbon kommer igång när det finns hinder framme!


Super nöjd

Så va helgen över med wieger, vilken toppen helg!
Kändes riktigt skönt att få komma igång igen med träningen ordentligt, och få små saker att öva på tills nästa gång han kommer, det blir lite lättare att träna då så man kan lägga upp ridningen på ett bättre sätt.
Fick lite "skäll"...Min häst är alldeles för tjock! Så nu är det bantningsläger ett tag framöver.
Fast dem extra kilorna va på magen så gick han super bra!
Första dagen va mer kolla läget vad som behövdes putsas till lite. Mitt största problem nu är att jag ridet för mkt. Ja juste, alldeles för mkt. " Keep it simple " är wiegers grund i ridningen och är precis det han vill förmedla vidare till dom han tränar.
Längar redan till nästa gång, jobbigt bara att han bata kommer 1 gång i månanden till Sverige. Får nog ta mig i kragen och åka ner till Tyskland snart!
 




Fredag igen

Skönt med helg snart, sitter med feber på jobbet och är sjukt trött, hade väldigt svårt att sova i natt.

Idag är en väldigt jobbig dag. Nästan 4 månader sen vi tog bort Lotuz & Musse. Tänker på dom varje dag eller så kommer dom alltid upp i något samtalsämne. Men vissa dagar saknar jag dom mer än någonsin idag är en sån dag. Skulle bara vilja åka hem springa in i stallet släng mig över Lotuz hals och he honom en kram och ta tag i hans små öron och leka "motorcyckeln" en liten lek vi kom på. Sen gå in till lilla Musse och bara sätta sig ner så man kommer ner til samma nivå som han. Jobbigaste är just aldrig igen kan jag göra de, ordet aldrig som verkligen är ett ord som sätter stop för allt. Har jätte svårt att koncentrerar mig på jobbet, har gjort fel hela morgonen. t.o.m körde fel imorse körde upp mot 73 fast jag skulle till essinge..Drömde om dom inatt, vaknade upp kallsvettig med lite panikångest känsla. Kan vara därför koncentrationen inte är på topp. Men när ska ångesten släppa? När ska man inse att dom fasktiskt har det bättre nu än vara kvar här sjuka.

Men det är skönt att veta att man har två skyddsänglar som vakar över en hela tiden..




Nu i helgen är det dax för Wieger igen, är riktigt rikitgt laddad. Sen debut för medelsvår b:4 börjar närma sig. Så lite roliga saker som händer.

Sista solen innan hösten

Satt precis och läste tidningen från den 31 Augusti, där det står " Innan hösten: sista soldagarna". Tycker det varit fint väder senaste veckan, och hoppas verkligen att det håller i sig. Pratade här om dagen med Milla om att vi är påväg mot vintern och kallar tider igen. Det känns som att snön och dom kalla temperaturena precis va här.. Finns knappt någon sommar i Sverige längre. Juli är den som man verkligen kan kalla sommar! Men sen? Regn och kallt, eller molnigt och kallt. Sen vinter och svinkallt ! och snö!. Nja, det är roligt med snö första veckorna, sen kan våren komma helt perfekt!

Sitter och tittar lite på en Digitalkamera. Hittade en Casio Z-550 som jag kanske ska köpa. Söt rosa liten sak. Har ingen camera så kan ju aldrig ta bilder så missar man massor av roliga tillfällen man skulle vilja ha kort på..

Nästa helg är det dax för Wieger igen. Passar utmärkt just nu då jag o scatman är i en liten formsvacka just nu. Ingen stor men lite skillda åsikter på vad som är rätt och fel, vart man ska ha huvudet och att man ska trava i takt och balans inte som Scatman vill, som en ponny med huvudet högt och man ska springa jätte fort! Ja, han tycker han är jätte fin. Som i Måndags, jag och Milla lekte lite med Scatman, det fanns faktiskt lite bommar på utebanan aom vi galopperade över och gjorde som en lite studs. Jätte roligt enlig Scatman! Sen hoppade vi ett lite kryss som enligt hästen va minst 140. Man måste ta i så man kommer över och inte slår i. Ska lägga ut lite filmer ikväll när vi leker lite och lite ifrån Madsträningen. Ska förska jobba lite igen.. 




Njuter....

Ännu en arbetsdag avklarad och stallet är avklarat och middagen på bordet framför Tv. Sitter alldeles själv, förutom mina två söta spontanköp ifrån Fredags. Två små kattungar!
Skulle egentligen inte köpa några katter men i tordags när jag skulle sova va det alldeles för tyst i huset. Så dagen efter kom första katten lilla Lotiz och dagen efter hämtade vi hennes bror Lotuz.
Lite jobbigt bara att åka och jobba på morgonen då man bara vill klappa på katterna hela dagen och ligga i soffan. Men nu på jobbet har jag fått en arbetskamrat.. Min kusin Anders har börjat jobba from idag. Så vi ska börja med Lunchrestaurang och café så nu heter vi Cuisine R. Lite roligt tyckte vi eftersom det står för kök på franska och utatals kusin och som vi är kusiner. Vi har rättså roligt på jobbet och leker ordlekar.

Har funderat mycket på vad jag vill göra med allt just nu. Blev inge tyskland för jag ville flytta hem ifrån och se hur det är. Men till nästa sommar kommer jag åka ner någon eller några månader. Sen har jag tänk på att söka lite jobb istall och flytta och ta med hästarna och utforska lite så. Men vi får se, kan ju inte lämna katterna.

Har haft en helt underbar hästhelg tyvärr blev jag dålig och inte kunde starta lördagenstävling, men det kommer flera tävlingar. Det blev istället en 2 timmars uteritt i skogen på lördagen och 1 1/2 timmars på söndagen. Så va skönt med en lite "spa" helg. Tränade för Mads i Torsdags hemma i Gustavsberg, men gick väl lite si sådär. Stundtals gick det verkligen super sen va det vissa delar när vi hade olika åsikter, det är inte många som försår hur Scatman är riden så många vill gå in och ändra hans grunder och Scatman kan väldigt lätt låsa sig. Men men, jag gör som jag alltid gjort plockar saker ifrån träningen som fungerade och blandar in i min ridning som Scatman är riden på, det brukar alltid fungera bäst så.
På söndag kanske det blir att åka och provrida hästar igen uppe i Mantorp då det inte gick så bra med Weltina tyvärr. Ska bli roligt att se vad hon får hem ifrån Tyskland och vad hon har hemma. Hon har en 6 eller 7 åring som ser super trevlig ut som jag är intresserad av och prova.

Den lilla röda, Lotuz Den lilla svarta, Lotiz


RSS 2.0