Fredag

Blev inge skrivande igår, det hände inte så mycket iaf. Wendy tog det lungt igår för hon skulle få behandligen runt lunch och Scatman tränade, gick rikitgt bra med han. Nu sitter vart bytterna till 4:e, 3:e och vart annat jätte fint så känns jätte roligt.!

Igår kom Annacarin Berglund ut till oss för att behandla Wendy med ljusakupunktur, hon hittade jätte mycket spänningar i hela kroppen mest i vänstersidan och fick en ordentlig behadling. Så nu ska hon ta det lugnt 3-4 dagar och bara skritas på rakspår så ska bli spännande att se om det gjort någon skillnad!

Imorgon är det dax för flytt för båda hästarna ut till Stall Skaft ute på Vindö, är en bit ut på Värmdö men tror att det kommer vara en bra miljö för Wendy under sommaren och Scatman som ska få lite "sommarlov".



Vi fick ett till djur igår, en liten katt med namn Otis en 3 årig herre som letade efter nytt hem.


Något är det...

Blev en lugn dag för båda hästarna idag, Scatman fick komma ut i skogen en stund på morgonen sen ut i hagen, Wendy fick tömköras väldigt försikitgt och lätt.

Märkte igår när jag red att hon va väldigt stel i högerbak, och nästan ingen framåtbjudning så "lekte" mest runt på henne för att hon ska få upp glädjen igen med ridningen. Hon hoppade ett litet kryss ifrån båda varven. I högervarv landade hon i högergalopp så fick hon galoppera tills hon saknade av emot kortsidan. Bytte varv in i vänster och skulle travhoppa och se om man kunde få henne att vilja landa i vänstergalopp och fortsätta några steg, men det gick verkligen inte, hon landade i högergalopp.

Tömkörde henne idag för att få se henne ifrån marken, och man såg direkt att hon tar ett kortare steg med högerbak, ser ut som hela högersidan "dras" ihop i båda varven.. Högervarv är hon mycket bättre i, men fortfarande ser man en liten stelhet. Så imorgon kommer en kiropraktor ut och ska gå igenom hela hästen så jag hoppas verkligen hon kan hitta något så vi kan hjälpa lillatjejen på traven.

I vintras så hade hon gjort någit i hagen, hon kom in och var jätte svullen i högerbak och efter det började hennes "dumheter" mer och mer. Så det kan ju vara att hon gjort något som hon fortfarande känner av och som verkligen stör henne. Så återkommer om det imorgon om vad hon sagt om Wendy!




Vill bara tillägga att det är inte dåligt att ha en kock på jobbet så man får hemlagad lunch varje dag!


/ J

Projekt Wendy

Ja som dom flesta vet är jag hemma i Sverige igen efter varit i Tyskland hos min tränare, va inte riktigt mig grej och jag längtade hem jätte mkt. För dom som inte rikitgt hängt med så köpte jag ett sto, Wonderful dream en 6 åring efter welser-weltmyer toppen fin. Tränade rätt så intesivt på henne i 3 veckor innan jag åkte hem. Hon hade lite tenderser till att skjuta rygg och lite upp tankar men inget att bry sig om. När det blev lite mera "dumheter" fick min tränare sätta sig upp 10 minuter sen va problemen borta.

När vi åkte hem lastade vi henne runt 16 tiden ifrån Norderstedt, Tyskland och hennes hemfärd va hemsk, hon va på lastbilen i nästan 48 timmar.. Det bolaget vi anlitade kommer vi aldrig någonsin använda igen! Hon berättade inte den "rikigta" vägen hon skulle åka.

Men men hästen kom fram frisk och relativt pigg efter den långa resan. Hon fick ta det lugnt första dagarna sen började vi tömköra och rida lätt på henne. Sen ju mer tiden gick började jag öka upp kraven igen och begärde lite mera samling. Varje gång jag red va jag som på moln, vilken häst, allt som jag letat efter hos en häst har hon.! vacker som bara den, bra rörelser, takten,tempot allt. Tills..  Små dumheter började komma fram, hon stannade till och sparkade lite bakut men inge konstigt smackade på henne och hon gick fram. Sen blev det bara värre och värre.. Dom små bakut sparkarna blev högre upp och mera intensiva och med rikigt bra kraft. Sen började hon gå upp högre på bakbenen. Tillslut helt oridbar..Berättade jag det? Nej, BARA vänster varv... Eller rättare sagt när man ska fatta vänster galopp. Går man in i höger häst har man en häst som är så fin i handen, bär sig själv i alla gångarter. Så jag började på engång med att hon har ont någonstans..

Vi åkte upp till kliniken till Bosse S och gjorde en rejäl koll. Resan upp ditt va det värsta jag varit me om, hon skulle lägga sig ner,hoppas över va hemsk.. Fick lasta av hästen i solna för att hon skulle lugna ner sig. men det gjorde ju hon självklart inte. vad ska man göra? va ju bara att köra.
Vi kom fram tillslut iaf. Berättade problemet att hon går inte att rida i västervarv. Han tittade på mig och så skrattade han lite och så " Så säger alla. men oftast brukar det gå."
Visst tänkte jag...Slängde på sadeln och gick in i deras lilla ridhus satte mig upp började rida i högervarv hur fin som helst. Tittar lite på Bosse och skrattar och säger " kolla nu då på någon som absolut inte går".  Vänder varv så fort hon kom ut i den nya varvet började hon. Sparka bakut oxh bockade...
Bosse tittade på mig och sa att det gick ju faktiskt inte.
Så in med hästen igen, vi gav henne smärtstillande för att se om det är något som lurar i kroppen på henne, så väntade vi i 1 timma sen upp i sadeln igen..

Jag hann inte mera än komma upp så började hon, värre än någonsin. Hon försökte trycka av mig emot en av ridhusbjälkarna.  Så mamma fick komma fram och hämta henne och få bort henne därifrån. Sen stod vi helt stilla och pratade på långtygel och började igen, den här gången med spetsade öronen och så JÄTTE glad ut...

I den stunden jag inser att jag ännu engång dragit på mig en problemhäst tappade jag allt. Jag ville sluta med hästar och allt som hade med hästar att göra. Skulle bara ha Scatman tills den dagen han försvinner.

Vi körde upp henne till en kille som skulle rida till henne i 3 veckor. Och nu är hon hemma igen i Gustavsberg hemma hos oss igen. Från det att hästen kom hem igen bestämade jag mig bara att jag sja få det här och fungerar, jag ska lösa hennes problem ovasett hur långtid det tar..

Så nu ska jag börja skriva igen varje dag för att dels följa våran utveckling samt motgångar och kunna se tillbaka vad som fungerart och vad som inte fungerart.. Så Projekt wendy börjar nu...

Så har vi har börjat på Parterapi, så vi båda förstår oss på varandra och båda ska ge varandra respekt och vi ska lära oss att ha kul tillsammans.

Vi har även en "Mental coatch", Bengt som har hjälp mig med alla mina galna hästar under åren ifrån ponnytiden på Säby tills idag och han kommer få fortsätta hjälpa mig i framtiden. Han är en av dom få eller, ja man man säga den enda som kan få mig att slappna av till 100 % för han är så lugn själv och nästan haft haft samma problem med deras nu super fina dressyrhäst, Aaron. Bengt har hjälp mig 2 dagar nu med ridingen på Wendy kommit med egentligen små knepp som har en enormt stor bedydelse för wendy och för min egen ridnigsskull. Sen är det skönt att mamma & Bosse alltid står med på sidan och skratar då blir kraven lite lika höga och man kan slappna av. 

Så kort, eller kort och kort om det, men det är bakrunden om wendy, Om du har tid och lust får ni väldigt gärna skicka iväg en kommentar på Tips och Tricks, Övnigar, träningar allt ni kan komma på som kan vara till hjälp nu under mitt stora projekt. 1000 tack på för hand..!

Självklart ska jag skriva om min kära Scatman.. Han har varit skadat ett tag nu, men är så gott som igång och igen, jag och min veterinär blir lika chockerade varje gång att han klarar sig så bra efter skador och igångsättningar. Men han känns verkligen super och är pågång igen. Hoppas på att hinna starta en tävling den här terminen, men får ta ner honom till La/msv c  igen sen klättra upp igen för att se så skadan inte går upp. Men målet är att ta oss till msv a.






RSS 2.0