Sommarhage

Nu har jag slitit med att göra en sommarhage till ponnyerna, spänd av förväntan släppte mamma och jag ponnyerna i den nya hagen, vi förväntade oss att det skulle bli full fart så mamma stod beredd med kameran....
Tji fick vi , de orkade springa 5 meter. Sen var det stopp..................
Arab ???  .Musse

Sommarmorgon

Ibland måste man stanna till för att se och uppskatta det man har, ofta stressar man bara omkring och gör allt i bara farten, denna morgon var en sån när jag bara stannade till och tänkte hur bra man har det, man går upp ( om en trött och grinig ) men så fort man släppt ut ponnyerna och de står där och mumsar gräs med sjön i bakgrunden så blir man ju bara så lycklig..

19

♥  ♥


GRATTIS MILLA PÅ 20 ÅRS DAGEN!!


Fyllde år igår, 19, tiden går ju jätte snabbt helt plötsligt, kändes som att jag precis fyllde 18 och tog körkort..Hmm..
Sen kändes som att jag fick Lotuz för inte så länge sen, men har haft honom i nästan 8 år. Roliga ponnytiden! saknar..
Jag och Milla brukar träffas på kvällarna och småprata lite och ett samtal som alltid tas upp är om ponnytiden när vi tävlade tillsammans och hade massa bus med våra C-ponnyer.. När man skaffar häst så blir det inte samma sak på något sätt.(?). Jag tycker väl det är lite roligare att rida häst för det händer lite mera och det är mera att se på, på något sätt jag vet inte, men så känns det..
Ett annat roligt samtaslämne är när vi körde ner i diket med pappas gräsklippare,, hehe!

På tur med ponnysarna

Så här ser det ut när jag ger mig ut på en tur i skogen här hemma med Musse och Lotuz, grannarna tycker det ser så gulligt ut när vi kommer. Bilden är tagen tidigt i våras. Jenny

Regn Regn Regn

Jag tittade igenom gamla bilder på datorn idag och då hittade jag den här, gamla Säbyryttarna.
Tävlingen var för några år sen där jag och Bengt  tävlade, klasserna gick i lätt b:1 & lätt a:1.. En rikitgt lyckad dag för oss båda!!
Bengt och Marc af ravnholt kom 3:a i LB:1 & vann LA:1.
Jag och Scatman vann LB:1 och kom 2:a i LA:1


Ursch vilket tråkigt väder! Bara regn regn och mera regn, känns som att det var länge sen solen tittade fram.Men men Svenska sommaren är här!!
Försökte träna lite mera på seriebyten idag på Scatman, han tycker det är väldigt roligt och försöker byta hela tiden för det tycker han är roligare än att lyssna på mig,  men koncentrationen var inte helt på topp idag!
Regnet piskade ner på plåttaket och det var en bil i ridhuset som åkte runt med en konstig vagn eftersig och hade bommar och hinderstöd liggandes. En mycket konstig upplevelse enligt Scatman! :)

Lill bebis

 Lucky Color nyfödd!

Visst är han vacker?!  Min lilla Örebrograbb!
Den här lilla krabaten är Lokis (mina gamla D-ponnys) föl, Lucky Colour.
Han är charmtrollet själv!
Fattar inte att han blivit så stor..Han va ju en liten "valp" sist jag såg honom med alldeles för långa ben och kroppen var okontrollerbar! Nu springer han snabbast av dem alla (nästan).
Så glad för hans skull, hans kompis han växte upp med, Magic flyttade till Stockholm för ett tag sen  till Jenny och hon fixade och donade med Magic för att han skulle börja vänja sig med allt. Så Lucky fick bara leka med de "gamla tanterna"  i Örebro hos Maria och Kenta och de var ju inga roliga de ville inte leka lika mycket som han
Och sen kom Magic hem igen!! Oj oj oj vad roligt de har tillsammans igen!!
I deras hage har de ett vindskydd som är öppet igenom, då tar de sats från mitten av hagen sen springer de det fortaste de kan rakt igenom vindskyddet vänder sen för att springa tillbaka in igen!.. hehe. Väldigt lätt roade!

 

Student 8/6 2009

" Yanna har tagit studenten för Yanna har tagit studenten och Yanna har tagit studenten FY FAN VAD HON ÄR BRA!! "
Idag var det utspring för min gamla klass HP 06 som sprang ut ifrån Gustavsbergs Gymnasium. Jätte glad för mina gamla klasskamraters skull, lite svartsjuk var man eftersom jag också skulle varit klar med skola.. Men men, vad är 1 år i skolan när man går ut med en rolig utbildning! :)



Nu ska jag till stallet och ta hand om Scatman innan man ska hem till Yanna och fira henne!

Sommar

Äntligen är sommaren här med mysiga turer i skogen. Jenny

Lotuz

Lotuz världens bästa ponny !!!!

Debut Msvb:2

av Jenny den 5 juni 2009 kl 21:21

1 maj debuterade jag och Scatman i Msvb:2 jag hade inga förväntningar på den tävlingen och hoppades bara att vi skulle få godkänt av domaren.

I förklassen La:3 red jag utan krav varken på mig eller Scatman vilket resulterade i 67,42% med lovord från domaren och vi slutade där på en andra placering. I Msvb:2 var jag redan så nöjd att jag inte riktigt tänkte så mycket, red väl och gjorde vad vi kunde viklet slutade med 62,33% och på en 12 plats . Vilken häst jag har.....

Jenny


Lotuz och Musse

Lotuz är en New Forest som är född 1989, Med Lotuz har jag vinster och placeringar upp till La hoppning och Lb dressyr. Nu är jag 18 år och är för gammal att tävla honom. Så nu är han en glad pensionär här hemma som går tillsammans med Musse, min mammas ponny.

Träning Wieger de Boer 7/6 2009


Wieger De Boer

Wieger De Boer har med sin hingst Cosmopolitan många framgångar i Grand Prix dressyr.
Bla vinster i alla sina Grand Prix starter i Falsterbo sommaren 2008.

Träning för Wieger De Boer

Idag Var det dags för träning för Wieger De Boer från Tyskland. Wieger kommer en helg i månaden till Nibble Gård i Vaxholm. Scatman var supertrevlig under hela passet. Men han var väldigt stark i vänster sida, efter lite korrigeringar av Wieger var problemet borta. Tänk att alltid ha Wieger vid sin sida när man rider. Då skulle man inte stöta på nåt problem. Jenny

Hej!

Hej!
Här kan ni följa mig och mina hästar i våran vardag och under tävlingar!
Ja då var det dags att hoppa in i bloggvärlden. Här kan du följa mig och mina hästar i vår vardag och under tävling.    Jenny

RSS 2.0