Inte riktigt som planerat...

Måndag morgon, är faktiskt piggare än jag trodde jag skulle vara för jag hade super svårt att komma upp ur sängen imorse, men jag har mitt lilla knepp. Man rullar över sängkanten då kommer man definitivt upp!
Börjar väl känna av höstmörkret "/. Känns inge roligt alls att titta på klockan och solen är påväg ner kl 19.00 på kvällen sen vid 21.00 är det redan mörkt ute. Vill ha tillbaka sommaren med längre kvällar!
Lite tråkiga saker har hänt. Min nya lilla häst Weltina lämnade vi tillbaka igår då hon stod på bakbenen varje gång jag red. Weltina visade redan första dagen jag skulle rida tendenserna men reste sig inte så högt så jag trodde det va för att hon hade kommit till ett nytt ställe, nya människor och kom ifrån Tyskland för 2 veckor sen så trodde bara hon va stressad. Men jag fortsatte rida försiktigt med hon slutade inte. I torsdags hjälpte Kicki mig och hon gick som en klocka, fanns ingenstans att hon ville ställa sig upp. Skulle pröva igen på fredagen då gick hon så högt att hon första gången knockade mig i ansiktet sen ner på samma sekund för att ta satts igen för att gå upp igen då gick hon så högt at jag fick slänga mig runt halsen på henne för att inte tappa balansen och försöka få ner henne. Så man känner sig lite nerstämd just nu. Bara så glad att jag har gammelman (Scatman) som är, ja, som bara han kan vara.  Så nu får vi se hur vi ska göra, tjejen vi köpte Weltina av ska åka till Tyskland om 1 vecka och hämta hem lite hästar så får vi se om vi hittar något spännande.

På Torsdags är det träning för Mads i Gustavsberg, blir helt perfekt då jag tydligen ska tävla på Lördag, hade helt glömt bort det. Så käner mig laddad att ta lite revanch då dom sista tävlingarna innan sommaren inte slutade i så bra resultat tyvärr.. Men har tränat mycket och tränat mig själv att sluta stresa upp mig om jag missar någon rörelse och gör fel. Utan att bara försöka släppa det och göra om tills det blir rätt, får en häst som är väldigt mycke mera avspännd då. För spänd Jenny + spänd Scatman = katastrof.. Ja, tagit mig något år att komma fram till de.

Så får se vad den här dagen ska ge för något då..  Ska tvätta lite nu.. Jippi....




Ja då var det dags att hoppa in i bloggvärlden. Här kan du följa mig och mina hästar i vår vardag och under tävling.    Jenny

Fredag


Gud så skönt sista arbetsdagen för veckan sen en härlig helg med full fart rakt igenom!
Imorgon bär det av för att ha sista fodringen i gamla stallet och hämta dom sista sakerna i skåpet,  kommer sakna Eva o Millis där ifrån..
Sen ska vi också renovera klart huset.. Är tänk att jag och min kille ska flytta till den 1 september, men är rätt så mycket saker kvar, typ så finns knappt någon el eller lampor, köket ska rivas, golvet ska lyftas och vardagsrumsgolvet ska slippas.. Men vi har ju hela helgen på oss så vi ska nog hinna!


Red nya stjärnan igår, verkligen super mysig. Fick hjälp av Kicki, då Weltina fick för sig i förgår att hon va Cirkushäst. Hon stod på bakbenen dom första 10 minuterna tills jag hoppade av och fick longera henne i 10 minuter sen upp och rida igen då va hon som en dröm!
Bad därför Kicki om hjälp igår för att komma med knepp och tips hur man ska göra i visa situationer. Fick henne rikrigt lydig både för skänkeln och sättet. Jätte stolt.

Scatman stormtrivs fortfarande, länge sen jag såg honom så nöjd som han är där borta. Ska ta en Fredagsmystur ute i skogen dag tänkte jag, bara han och jag. Han verkligen insett nu vilken trygg häst han är. Han gör aldrig något, har underskatat hur snäll han är. Visserligen är Weltina och snäll okcå, men hon är ju fortfarande bara "barnet" så det kan hända saker när man minst annara det.


Lägger upp en liten bild på henne :)

 Weltina ♥






Ny morgon, ny arbetsdag, nytt stall & ny häst!


Jag är lite små stolt över mig själv, har lärt mig lite hur man designar bloggen. Har tagit mig 2 dagar nu, men det börjar lika något!
Just nu sitter man här på jobbet och tittar ut genom fönstret, spö regnar. Lagom roligt. Hade tänkt att ta ut Scatman idag i skogen och leka lite, känns inte lika roligt när det regnar.
Jag flyttade hästarna till Gustavsberg igår, jadå båda två! Min lilla pärla gick igenom besiktningen utan anmärkelser, fick en liten "anmärkelse" för att hon va stel o bogmuskelaturen, men som veterinären sa, Hon har åkt långt på kort tid ifrån Tyskland till Sverige, varit här i 1 vecka sen hem till oss. Hon fick vara lite stel där enligt honom, hon är ju bara 5 år iaf.
Hon är verkligen super mysig, vill pussas hela tiden och man ska klappa på henne och se henne jämt jämt. Full uppmärksamhet.
Scatman stormtrivs i nya stallet, tyckte to.m att maten är bättre nu än i det förra stallet. Så det känns väldigt skönt att båda två trivs. Så nu sitter jag här och tittar på klockan hela tiden så man kan sluta någon gång och få åka till hästarna!
Nu är mamma på Hööks och köper lite täcken till Weltina. Tyvärr fanns inte det vi ville ha men vi brukar ha sån otur med sånt. hehe..
Ska fota henne lite idag så lägger ut lite bilder på henne ikväll..

Ska tvätt golvet nu på jobbet sen tänkte jag baka lite :)


thoooo!

Många saker på en och samma gång...

Ja precis så är det ju. Har faktiskt glömt bort att gå in här och skriva och berätta vad som händer.
Som många vet, den 27 maj i år fick min älskade och kära ponny Lotuz somna in, 21 är gammal. Han blev bara sämre och sämre på slutet, blundade väl för det men förr eller senare måste man göra vad som är bäst för djuren även om det sliter sönder hjärtat på en. Fick helt otroliga 9 år med honom och minnen för livet. Han är och kommer alltid vara "The one and only".. Det sjukaste med det hela va att våran lilla B-ponny, Musse (8 år) som vi haft i 3 år som sällskap hemma till Lotuz. Han fick 3 dagar innan jätte jätte ont i fötterna. Kunde knappt gå. Dagen innan Lotuz skulle somna in plockade vi in ponnyerna i hästlastbilen och åkte till hästkliniken....Akut fång.. Fanns en 10 % chans att han skulle bli frisk. Om ens de. Så han blev utdömd dagen innan. Så båda somnade in den 27/5-2010. Då min underbara veterinär Bosse kom hem till oss så dom fick somn in i hagen bredvid varandra uttittandes emot vattnet. Lotuz & Musse krimerades och är utsprida på Öland där Lotuz är född och uppvuxen. Han är "Hemma" igen, och som Eva (gamla ägaren) sa " Cirkeln är sluten nu". och precis så är det. Va det väldigt stor förändring för mig. Så har inte mått så bra på sistonde försöker bita ihop men ibland tar saknaden över precis som nu när jag skriver detta rinner tårarna på mig. Om jag bara 1 gång skulle kunna få se dom igen och veta att dom har det bra tillsammans. Men det tror jag. Jag ser det som att Musse "valde" att bli sjuk för han ville vara tillsammans med Lotuz och att dom skulle hålla ihop hela livet och efter. Och så tror jag att det är, för bättre vänner än dom är svårt att hitta.

Många kommer nog ihåg min D-ponny Loki. Hon är också borta. Ingen vet riktigt vad som hände hon bara låg ner i hagen och hade gått bort. Hon sommnade in den 25/5-2010. Så 3 ponnyer på samma vecka.

Dagen innan midsommar omkom min kompis Micke 21 år, i en MColycka. Som va riktigt svårt för mig att ta in. Han va en sån människa som va älskad av alla och nog den snällaste jag någonsin träffat. Han är också någon som krossar mina tankar någon gång om dagen.

Livet är tuft man ska gå igenom många prövningar och hård prov.

Men efter regn kommer solsken. Mamma är just nu påväg ifrån Mantorp till Hästkliniken i Hölö för att besikta våran nya häst!
Den nya blev en 5 åring efter Wodly-weltmyer. En oslipad diamant som jag verkligen har höga förhoppningar på.
Kommer ju även ha kvar Scatman, såklart! Så ska träna nu mera under vinter för att sattsa på att ta oss till Mvs A näste terminen. Hästarna kommer vi flytta till Gustavsbergs stallet. Lite närmare än åka till Haninge vare dag. Kommer bli tråkigt för vi trivs bra på högdalen. Men det ligger förlångt bort.

Så det är det här som händer just nu, och har hänt. Men skriver lite senare om hur det går med nya hästen Welltina!!







 
 Vila ifrid mina Änglar


RSS 2.0