Tyskland, here we come!

Klaffat och klart, på söndag blir lillkillen hämtade ifrån Gustavsberg och ska åka den långa resan tillbaka till Tyskland.
Jag kommer åker ner samma dag eller dagnen innan och möter upp honom så han inte tror att vi lämnat bort honom.
Han kommer stanna i 4 månader, eller mer det vet vi inte riktigt men 4 månader är bestämt. Ska bli så himla roligt att Wieger ville ta emot honom och ska utbilda honom. Spännande att se vad han kan när han kommer hem igen! Vill spola fram tiden lite så man kan få ett litet smakprov.

Jag kommer stanna i Tyskland i 1 vecka sen åker jag hem igen, så kommer uppdatera varje dag när jag är där nere.

Scatman början blir riktigt fin igen efter hans vila nu när svullnaden gått ner. Jag har lärt mig nu att jag underskatat Scatman väldigt mycket dom här 5 åren. Vilken häst jag har!
Sa det till mamma när hon såg oss sist när vi red, vilken "lättriden" häst jag har. Man behöver bara lägga över vikten så gör han vilken sidföranderörelse som helst. Glad att jag har min gammelman! Klok och erfaren!


/ J


Helt enkelt..


Jag har kommit framtill att jag å riktigt trött på människor som kan gnälla när det går dåligt men aldrig säga något positivt när det går bra. Är det verkligen så svårt?

Va på kurs i helgen med Calle, vilken häst!
Wieger va lite negativ först och tyckte hästen va så lång och outbildad. Men när vi började träningen och vi började trava fick det wieger på hel andra tankar.. hehe.
Han tyckte hästen hade jätte fin gång och hade kapacitet för högre klasser.

Så det kommer nog bli så att Caller åker ner till Tyskland och stannar där ett tag för utbildning hos wieger, så redan om 2 veckor kanske han åker!
Jag kommer följa med första veckan sen åka hem sen åka tillbaka och stanna i 1 månad så jag lär in mig på det han lärt sig! Ska bli skit roligt! Har tur som har mamma & Bittan som kan ta hand om Scatman!

/ J

Yeeeeeah

KURS I HELGEN :D


Brrr....


Börjar bli kallt ute nu på kvällen och på morgonen. Imorse var det bara 3 grader när jag startade bilen. Börjar känna av lite på hästarna nu att dom börjar bli piggare och sånt.

Har nu iaf haft Carmelito i 2 veckor, och det går verkligen jätte bra, han är helt bedårande!
Vill alltid vara med, över allt. Ska jag linda frambenen då ska han vara med, ska jag linda bakbenen då löser han det också så han kan se vad jag gör, sadla ja då är han där med huvudet. En riktigt liten gullegris.

Skulle rida i ridhuset lite igår och träna inför träningen för wieger i helgen. Va rätt så stökigt i ridhuset med många som red och inte hade koll på ridhusreglerna... Men men, han skötte sig jätte bra och tyckte det väl mest var roligt att det va många hästar samlade samtidigt. Men... Sen kom en tjej in och skulle longera och hade ett långt spö med sig in i ridhuset och viftade. Lillkillen blev livrädd. Undrar vad dom gjort med honom. Men 100 äppelgodisar senare så släppte paniken lite och han blev sig själv igen..

Gammelman ska få börja gallopera idag,! Han börjar repa sig efter han slagit på sig så det är skönt.
Vi fick frågan idag om vi ville starta Div 1 finalen men det blir för tajt vill hellre ta långtid med igång sättningen så inget bakslag kommer..

Ne. fortsätta jobba nu!


/ J

Små men stora framsteg

Ja precis så går det med nya hästen. Han gör små framsteg varje dag men i mina ögon är det stora steg! Vi kan nu gallopera utan att bryta av och slutat slå med huvudet. Duktiga lillakillen!
Jag är verkligen så himla nöjd med Calle (Carmelito), allt som jag verkligen sökte hos en häst har han. 
Ibland önskar jag att jag kunde spola fram tiden 1 år och se hur han har utvecklas! Men vill ju inte missa tiden nu när man ska utbilda honom. 
Jens va ute i Onsdags och tömkörde Calle. I början va det lite konstigt när någon skulle gå bakom, men vi insåg snabbt att han blivit tomkörd innan. Vilken häst! Jag har ju inte sett honom ifrån marken när han rört på sig. Men det såg ut ungefär som det känns. Stora luftiga gångarter med ett svung som heter duga!  
Han ska också på kurs snart hos Wieger de boer. Ska bli intressant..

Och gammelman skrittas fortfarande, han slog i ena bakbenet ordentligt för någon vecka sen. Så han varit svullen vid gaffelbandet, men det börjar gå ner nu! Han ska på återkoll hos Bosse ute i stallet i slutet av månaden så får vi se om det är bättre.Han hade en annan pilot på ryggen igår. Bittan fick vara pilot igåt och skritta när jag red Calle. Han är ju snällare med andra på ryggen.!
När jag sitter på då ska det bara jobbas jobbas och åter jobbas. Och får man inte det då stutsar man runt i ridhuset som en studsboll med mig på ryggen.
Men varje gång jag ridit någon annan häst går jag alltid fram till Scatman och säger att jag är så j--la glad att jag har honom. Trygg och snäll i allt.

Som jag sa till mamma, det kommer vara svårt att hitta någon som Scatman igen. Men har en väldigt bra kanditat till det, Carmelito. :)



På tal en helt annan sak. Den här hittade vi hemma hos Mange när han kom hem ifrån Thailand. LÄSKIG!!
Vad är det för spindel, finns det gröna i Sverige eller plockade han med den hem?


RSS 2.0