Tyskland

Nu måste jag skärpa mig med att "glömma" skriva varje dag. Men som sagt det händer väldigt väldigt mycket just nu!  Väldigt roliga och stora saker!
Har nästan bara 3 månader kvar i Skolan, tar Studenten. SKÖNT!
Tränat väldigt mkt med men nya rörelser, konstiga att ju svårare det blir, ju mer har man en häst som lyssnar? :)
Scatman går bättre och bättre, bytten i var 3:e stadiga och fina. Konstigt att hästen inte an göra ett rent bytte på diagonalen, men i varje 3:e utan problem?! Han är som han är Scatman..
Galoppiruetterna början bli bättre, fortfarande inte helt på stället med han rör sig runt bakbenen :).. Duktig häst!!!!
 
Idag blev det bestämt jag och Scatman åker ner till Tyskland till Wieger de boer i 4 månder, eventuellt längre men det är sånt man märker när man är där :)

Ska bli skönt att ha en tränare runt sig varje dag och få nya kunskaper. Kan ju bara säga att han är den  tyskadressyrgurun, Wieger de Boer.. Bara tacka och ta emot att man har en sån toppen tränare!




Så blir så sjukt roligt att få komma ner till honom! längtar!


 Suddig bild, men fin :)

KvK Träning

 

Första träningspasset för Kristian von krusenstierna  igår, riktigt roligt och lärorikt. Äntligen någon som verkligen förstod vilka problem jag haft med sönder slitna händer och ont i axlar och rygg efter 45 minuters ridpass. Många roliga övningar som gav resultat på engång, tur att man har en lättlärd häst!
Problemet med Scatman är att han sätter nacken på "rätt" platts men sänker ner bogarna ( fråga mig inte hur han gör det men han lyckas! ) så han går i lite nerförs/uppförsbacke på samma gång, vilket då gör att han börjar hänga i handen och om jag ger efter springer han ifrån arbetet tills jag fångar upp honom.. Men igår var gjorde vi övningar så Scatman hade inte en chans att hänga! HA :P.
Många "ahaa" upplevelser små enklas trix och knep kan göra så mkt. En övning vi gick göra var att trava, halt med inte stå stilla och så rygga på engång sen halt.. Allstå.. Trav, halvhalt, ryggning sen halt..För att han ska lära sig att komma upp med framdelen  sen bromsa upp sig med bogarna och ha mera kraft i bakbenen. Samma övningar ifrån skritt och gallopp och visst hästen kom upp efter 20 minuter och slutade hänga i handen och orkade gå i uppförsbacke den sista kvarten.!
Och jag hade sagt till kristian att Scatman har inte någon soeciellt bra gång, men bra takt.... Sista kvarten så tog jag tillbaka det! Riktigt luftiga steg och lämnade marken med benen! Super kul.. Längtar till nästa vecka så man får träna igen! Länge sen jag kände så att jag längtar tills nästa pass!

Nu ska jag åka ut och bara ha en myssdag med mycket kärlek och godis till hästen :)

Tur att hästen är frisk

I morgon är det dax att träna för kristian ska bli spännande.

Vilken vecka

I onsdags så frös vattenledningen av, inget vatten ... men en rådig mamma o pappa med granne lokaliserade läckan i trädgården, på med värmemattor fram med grävmaskinen , men under tiden hann de " mamma" 3 brutna revben, grannen "Danne" en nästan bruten arm , tyvärr visade det sig att han fått en liten blödning i hjärnan , men han mår prima och känner ingenting , han åkte in till sös med sin arm och blev kvar för en mindre blödning i hjärnan... fasst det e lite kul och försöka få mamma och skratta, nu när hon inte kan... Men vi har iallafall vatten...........

RSS 2.0