Wonderful Dream " Wendy"

Måndag idag, har jobbar 11.00 - 16.00.  Nu sitter jag inne på mitt rum och ligger i sängen med cola & kakor.
Ska ha lite vila ifån bloggen också. Men har en liten filmsnutt på Wendy när hon travar.. :)


Wonderful Dream " Wendy"

Ja nu är min lilla tös här. Så otroligt vacker!!
Har ridit lite lektion idag för Wieger med henne, det är lite häftigt när man kan få ett helt ridhus att stanna upp...
Hon kan inte så mycket, men otroligt lättlärd. Påbörjade öppna,slutor och skänkelvikningar inga konstigheter och framför allt INGEN absolut INGEN tendens på att gå upp på bakbenen. Så är så himla glad idag! Känns som att 1000 kg har släppt ifrån axlarna. Nu kan jag äntligen njuta av att rida min egna häst. Självklart njuter jag alltid med Scatman, men skönt att Wendy nu också fungerar.

Hur lugn som helst är hon, hon kom runt 23.00 igår gick direkt in i boxen och började äta och hälsade på grannen bredvid sig. Lika lugn idag, så skönt.

Även om jag är super glad idag så saknar jag Lillkillen. Han va också en super mysig häst och hade bra potential men, som min "Guru" sa till mig " Vi kan inte ta hand om alla trasiga själar" Så tack Gill för rådet!


Så här kommer en liten bild på henne.

 
Jag missade näsan, men hon är inte den lättaste att ta en bild på! Stå stilla med huvudet är svårt tycker hon..




Kommer aldrig glömma dig Carmelito ♥


Dressyrryttare (bör ej) goes Hoppryttare

Torsdagar i stallet är våran hoppdag, några hästar löshoppas på morgonen sen hoppar vi resterande på kvällen.
Det brukar inte vara höga hinder men det är mest för att vi ska lära oss och få kaxigheten i ridningen.

Jag fick då hoppa en häst som heter Nwe hope, en häst på 180 cm säkert, i mina ögon 250 men jag överdrev tydligen (?!). haha.
Men allt gick super, han bockade runt och hade sig men jag satt kvar. Hoppade igenom banen hyfsat bra för att vara en som inte tränat hoppning på flera år. Sen trodde jag att jag va klar.. Tydligen inte, Henrik höjde upp lite så bad han mig hoppa igen.. Början gick bra sen tappade jag fokus och tempot blev alldeles för hastigt och hästen blev bara starkare och starkare. Kommer till sista hindret och vad händer?.. Jo hästen svänger åt vänster så tappar balansen men hoppar iaf med mitt knä slog i hinderstödet så tappade kontroll på allt landade på halsen och hästen bockar JÄRNET, i 2 sekunder hann jag tänka " jag ramlar inte av " sen kom väggen... Ja, hästen åt höger jenny åt vänster.. Reser mig, tittar på Henrik som håller sig för att skrata.. Hans första fråga " Are you angry?"..  Jag fick inte fram ett ljud upp på hästen igen. O vet ni, jag kan ju hoppa! Behöver bara bli väldigt väldigt bestämd..
Men kul att man kan få någon att skrata :D

Hoppade en annan häst Lucas efter hope, och det gick också riktigt rikitgt bra :)


Så i morgon blir det att baka kaka !

Ska sova nu sjukt trött..


/ J

RSS 2.0