3 dagars uppdatering..

Jag har inte haft tid att skriva här på 3 dagar så tar igen det nu.

Onsdags hade vi kvällsfodringen i stallet så åkte ut på eftermiddagen. Red scatman på kandar och tränade lite serier, piruetterna och lite som vanligt. Han känns verkligen super bra nu, så tror inte hans skada går upp nu.. Han hade också race i Onsdagskväll. Mamma släppte ut honom en stund i en gräshage så han skulle få beta lite han var super lugn till jag kom ifrån ridbanan med Wendy, då blrjade han att fara runt och bockade, skenade emot staketet och tvärnitade och vände håll, precis så han inte får göra efter gaffelbandsskadan, bra hästen!....Men det gick bra, mamma fick tag i han till slut.
Wendy tomkördes för att hon hade inte gått så hårt Måndags och i tisdags så hon va på tårna redan i boxen så tar hellre det säkra förre det osäkra så vi inte hamnar i en klinch med varandra igen. Hon va relativt fin, som sagt lite okoncentrerad men arbetsvilig. Övade mest på lydnad, trav,halt eller skritt-galopp och nu köper hon att jag ökat "kraven" lite och man kan säga till henne utan att hon flyger i luften. Många framsteg på kort tid nu.
Vi har ju gjort så nu att vi ställer ut Wendy på gången precis utanför Scatmans box för då är hon lugnare och han får pussa och hälsa på honom. Men vad dom är kära!
Scatman myser så han vet inte vart han ska ta vägen, o han pussar, och vill bara lägga mulen på hennes hals och lukta på henne. Sen när vi skulle gå ut och jobba Wendy så började jag gå, men hon gick inte efter hon blev helt stel. Tittade på Scatman, då har han bitit tag i henne och höll i henne..Såg väldigt roligt ut.

Torsdag:
Båda hästarna tömkördes för jag hade lite bråtom till jobbet och skulle hinna med allt innan. Båda lyssnade väldigt bra, förutom att dom har blivit så kära i varandra att dom faktiskt inte klarar sig utan varandra. När Scatman tömkördes stod Wendy och skrek hela tiden och Scatman svarade.. Sen tvärtom, wendy tömkördes och Scatman stod och skrek efter henne.. Men trots det väldigt fina hästar

Fredag:
Idag blev det vilodag för Scatman, bara lite gullgull med honom. Wendy fick galoppträna idag på ridbanan i hoppsadeln, jätte duktig. Travade först bara för att se vilket humör hon va på, ett väldigt trevligt humör idag.
Så galopperade framåt, bara framåt, ökade på långsidorna kortade på kortsidorna och inga konstigheter. Så nu fungerar båda varven utan att hon tjafsar. Men tror att hon sitter fast någonstans för hon vill inte länga så mycket utan det tar stop, sen vill hon hela tiden gå super samlat så kommer en kiropraktor till henne i Juni.  Nu har jag lärt mig att känna av när hon försöker hitta på något, så lättare bara och fortsätter framåt och då glömmer hon bort vad hon hade tänkt göra. Efteråt så skrittade vi ut en liten sväng, alldels själva hon var lite osäker i början och skulle vända och springa hem, men vände bara tillbaka och fortsatte sen gick hon på helt långtygel och såg jätte nöjd ut. Hon har blivit jätte fin, känns lite som att skulle problemen finnas kvar som det var förut borde hon visa mere tendenser, men hon visar ingen. Hon slår lite på huvudet  i vänster galoppen, men hellre det än att hon tvärnitar och sparkar bakpåt, stegrar och gör caprioler.. Så slå lite känns lixom som " Ingen big deal "




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0